Activiteiten

Boeken en materiaal

Wilt u de anderstalige leerlingen in uw klas wegwijs maken in de Nederlandse taal? Onze experts ontwikkelden NT2-uitgaven en programma's voor deze kinderen.

 

Welke materialen gebruik je in de groep?

De Nederlandse taal is niet eenvoudig om te leren. Denk aan alle onregelmatigheden en de bijzondere taalverschijnselen waaraan onze taal rijk is. Met de combinatie van onderstaande materialen bedek je het meeste van de leerstof die noodzakelijk is om het Nederlands goed te leren, zodat de anderstalige leerlingen op den duur mee kunnen doen aan het reguliere onderwijsprogramma.

 
Hulpmiddelen om te werken aan verbinding en veiligheid in de groep

De onderlinge relaties van de kinderen in de groep zijn bepalend voor het veilige gevoel en de werksfeer. Hoe werkt u hier bewust aan in een groep met anderstalige leerlingen die elkaar niet altijd direct begrijpen of verstaan? Dat kan bijvoorbeeld door gezamenlijke beleving te creëren: een filmpje kijken, humor, spel, en beweging. Ook helpt het om activiteiten te doen, waarin de leerlingen elkaar steeds beter leren kennen. Het volgende boek kan u hierbij helpen:

 

Alle boeken en materialen kunt u bestellen in de webshop.

activiteiten

sm twitter sm pinterest

Partners

NT2-onderwijs is een gezamenlijk project van: partner bazalt partner hco partner rpcz
© Bazalt Groep