Blogs

Blogs

Visualiseren

“Waarom is dit me niet eerder verteld? Pas op de PABO moest ik ontdekken dat ik fouten maakte met de lidwoorden. Niemand die me dit ooit verteld had!”

Hoe schrijnend is deze uitspraak van een deelnemer aan een Nt2-workshop eigenlijk? Een zeer enthousiaste leerkracht met passie voor het vak, maar zelf beheerst ze het Nederlands eigenlijk niet voldoende. Juist deze leerkracht begrijpt o, zo goed waar onze anderstalige leerlingen tegenaan lopen in het Nederlandse onderwijs. 

Lees Meer
1875 Hits
0 reacties

De kapstok

De kapstok

Twee jaar geleden ben ik verhuisd. We hebben al heel wat geklust, maar een goede kapstok blijft nog uit… De huidige hangt zo vol dat er niets meer op blijft hangen. Met het gevolg dat alle jassen steeds weer op de grond vallen…

Ook op scholen zie ik vaak gangen vol jassen op de grond. Omdat de kinderen haast hebben of omdat ze geen haakje aan hun jas hebben. Niemand die ze opraapt… en daar liggen ze maar te verstoffen.

Lees Meer
1336 Hits
0 reacties

Thematafel

Thematafel

In de kleutergroepen zijn ze niet weg te denken. Ik kom ze in alle soorten en maten tegen. “Jonge kinderen leren het best met concreet materiaal”, zeggen mijn collega’s en ik in trainingen aan de onderbouw. Maar hoe zit dat eigenlijk met oudere kinderen? Vinden die een thematafel stom? Of zijn het de leerkrachten die dit niet meer vinden passen in hun klas? In dit blog: de thematafel in de nieuwkomersgroep.

Lees Meer
2344 Hits
0 reacties

Tablets in de klas

Na een jaar daten kunnen mijn iPad en ik niet meer zonder elkaar. Zeker op mijn werk is hij onmisbaar en neem ik hem altijd mee. Zo kan ik foto’s maken van de mooie dingen die ik in scholen zie, en die met jullie delen. In scholen zelf zie ik ook steeds meer tablets, en daarover krijg ik geregeld vragen. Welke apps zijn bijvoorbeeld leuk of handig voor anderstalige kinderen?

Lees Meer
1198 Hits
0 reacties

Zes tips bij het labelen van objecten in de school

Zes tips bij het labelen van objecten in de school

Als ik een school met veel anderstalige leerlingen binnenloop, zie ik dat meestal meteen, maar niet alleen aan de leerlingen zelf: “Deze woorden leren wij” is te lezen op posters die op lokaaldeuren hangen, op het raam, het stopcontact en het bureau zijn rode stippen geplakt, folders en advertenties met taallessen voor ouders liggen in de hal en boven de kapstokken hangen woordkaartjes mèt afbeelding. 

Lees Meer
1092 Hits
0 reacties

activiteiten

sm twitter sm pinterest

Partners

NT2-onderwijs is een gezamenlijk project van: partner bazalt partner hco partner rpcz
© Bazalt Groep