Blogs

Blogs

Marloes Ablas heeft zijn/haar biografie nog niet ingesteld

Thematafel

Thematafel

In de kleutergroepen zijn ze niet weg te denken. Ik kom ze in alle soorten en maten tegen. “Jonge kinderen leren het best met concreet materiaal”, zeggen mijn collega’s en ik in trainingen aan de onderbouw. Maar hoe zit dat eigenlijk met oudere kinderen? Vinden die een thematafel stom? Of zijn het de leerkrachten die dit niet meer vinden passen in hun klas? In dit blog: de thematafel in de nieuwkomersgroep.

Lees Meer
2269 Hits
0 reacties

Tablets in de klas

Na een jaar daten kunnen mijn iPad en ik niet meer zonder elkaar. Zeker op mijn werk is hij onmisbaar en neem ik hem altijd mee. Zo kan ik foto’s maken van de mooie dingen die ik in scholen zie, en die met jullie delen. In scholen zelf zie ik ook steeds meer tablets, en daarover krijg ik geregeld vragen. Welke apps zijn bijvoorbeeld leuk of handig voor anderstalige kinderen?

Lees Meer
1151 Hits
0 reacties

Zes tips bij het labelen van objecten in de school

Zes tips bij het labelen van objecten in de school

Als ik een school met veel anderstalige leerlingen binnenloop, zie ik dat meestal meteen, maar niet alleen aan de leerlingen zelf: “Deze woorden leren wij” is te lezen op posters die op lokaaldeuren hangen, op het raam, het stopcontact en het bureau zijn rode stippen geplakt, folders en advertenties met taallessen voor ouders liggen in de hal en boven de kapstokken hangen woordkaartjes mèt afbeelding. 

Lees Meer
1040 Hits
0 reacties

activiteiten

sm twitter sm pinterest

Partners

NT2-onderwijs is een gezamenlijk project van: partner bazalt partner hco partner rpcz
© Bazalt Groep